Warning: array_shift() [function.array-shift]: The argument should be an array in /process.php on line 161

Wesela

PROPONOWANE  MENU:

WARIANT 1:

Na rozpoczęcie TOAST WESELNY W OGRODZIE

– po przybyciu Pary Młodej  i wszystkich gości:

  • wino musujące Dorato

Możemy również przygotować powitanie Pary Młodej chlebem i solą .

Po toaście podajemy w ogrodzie NA STOLE KAWOWYM :

  • kawę
  • herbatę
  • ciasta- dostarczone przez klientów

W ogrodzie przygotujemy około 30-40 miejsc siedzących

W przypadku niesprzyjającej pogody możemy przygotować toast we wnętrzu bez rozstawiania stołu kawowego w ogrodzie .   

OBIAD:

Zupa :

  • krem z brokułów z płatkami migdałowymi     

Drugie danie - serwowane  półmiskowo:

  • filet z piersi kurczaka po parysku                          
  • pieczeń z szynki w sosie myśliwskim          
  • roladki drobiowe z warzywami                     
  • ziemniaki puree
  • ryż z przyprawami
  • pieczarki z patelni – jako przystawka do piersi po parysku
  • surówka z marchewki
  • surówka z ogórków małosolnych lub kiszonych

DANIA ZIMNE NA STOŁACH  WESELNYCH

  • półmiski  z pieczeniami                                          

- pieczeń z szynki z owocami ( suszone morele, śliwki, żurawina )

- pasztet z dziczyzny

- rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta

  • pomidorki koktajlowe faszerowane sałatka z tuńczyka   
  • kulki serowe w ziołach                                           
  • ogórki małosolne                                 
  • sos tatarski                                          
  • chrzan tarty ze śmietaną                      
  • żurawina                                              
  • trzy rodzaje pieczywa                            

DANIA ZIMNE NA STOLE SZWEDZKIM  

  • babeczki bankietowe z farszem pieczarkowym i szynką           
  • babeczki bankietowe z farszem pomidorowym i oliwkami         
  • babeczki brokułowe                                                         
  • śliwki zapiekane w szynce wędzonej                      
  • ruloniki z szynki z kremem chrzanowym                         
  • pomidory z mozarellą i bazylią                              
  • sałatka jarzynowa                                                            
  • sałatka curry z kurczakiem                                       
  • sałatka brokułowa z  serem feta i płatkami migdałowymi        
  • sałatka grecka                                                                  
  • ogórki małosolne
  • ogórki konserwowe
  • pieczarki marynowane
  • sos tatarski
  • sos ziołowy
  • żurawina
  • chrzan tarty ze śmietaną
  • trzy rodzaje pieczywa
  • masło

STÓŁ KAWOWY –z ogrodu przenosimy go do wnętrza – w przypadku niesprzyjającej pogody stół jest od początku przygotowany we wnętrzu

  • kawa
  • herbata
  • owoce sezonowe                                             
  • ciasta – zamówione przez naszą firmę lub dostarczone przez klientów

TORT WESELNY ( dostarczony przez Młodą Parę )Państwo Młodzi kroją i wydają tort gościom

GRILLOWANIE W OGRODZIE

Rozpalamy tez ognisko w ogrodzie

Dania z grilla:

  • filet z piersi kurczaka                                    
  • karkówka w ziołach                                      
  • steki z cebulką                                              
  • szaszłyki warzywne                             
  • ziemniaki opiekane w przyprawach

Dodatki do dań  z grilla:

  • sos czosnkowy
  • musztrada
  • ketchup

DRUGIE DANIE CIEPŁE

  • żurek staropolski z jajkiem                             
  • pieczywo

NAPOJE  – soki 1 litr na osobę:

  • sok pomarańczowy                                       
  • sok jabłkowy
  • sok grapefruitowy                                                           
  • woda niegazowana                     

Cena nie obejmuje ceny tortu , ciast i alkoholi.

W przypadku niesprzyjającej pogody dania z grilla możemy przygotować na grillu elektrycznym i podać do stołów.

WARIANT 2:

Na rozpoczęcie TOAST WESELNY W OGRODZIE

– po przybyciu Pary Młodej  i wszystkich gości:

wino musujące Dorato

Możemy również przygotować powitanie Pary Młodej chlebem i solą .               

Po toaście podajemy w ogrodzie NA STOLE KAWOWYM :

  • kawę Gevalia
  • herbatę
  • ciasta- dostarczone przez klientów
  •  

W przypadku niesprzyjającej pogody możemy przygotować toast we wnętrzu bez rozstawiania stołu kawowego w ogrodzie 

OBIAD:

Zupa :

  • krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym       

Drugie danie - serwowane  na talerzach do wyboru dwa dania :

  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym  
  • ziemniaki puree

lub

  • filet z pstrąga z płatkami migdałowymi                 
  • ziemniaki opiekane

Surówki  podane porcjowo w rawierkach dla każdego gościa:

  • surówka z ogórków małosolnych z papryką i czerwoną cebulka w sosie winaigrette
  • surówka  z marchewki z rodzynkami

DANIA ZIMNE NA STOŁACH  WESELNYCH

  • półmiski  z pieczeniami                       

- pieczeń z szynki z owocami ( suszone morele, śliwki, żurawina )

- pasztet z dziczyzny

- rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta

  • ogórki małosolne                                 
  • sos tatarski                                          
  • sos ziołowy                                
  • trzy rodzaje pieczywa                               

DANIA ZIMNE NA STOLE SZWEDZKIM  

  • selerowe paluszki z serem pleśniowym i szynką                       
  • pomidorki koktajlowe faszerowane sałatka z tuńczyka            
  • babeczki bankietowe z farszem pieczarkowym i szynką  
  • babeczki bankietowe z farszem pomidorowym i oliwkami         
  • babeczki brokułowe                                                         
  • kulki serowe w przyprawach                                           
  • rożki francuskie ze szpinakiem i łososiem wędzonym                 
  • rożki francuskie z farszem grzybowym, miodem i pieczarkami 
  • sałatka jarzynowa                                                            
  • sałatka curry z kurczakiem                                                
  • sałatka gyros                                                            
  • sałatka grecka                                                                  
  • ogórki małosolne
  • pieczarki marynowane
  • sos tatarski
  • sos ziołowy
  • żurawina
  • chrzan tarty ze śmietaną
  • trzy rodzaje pieczywa
  • masło

STÓŁ KAWOWY –z ogrodu przenosimy go do wnętrza – w przypadku niesprzyjającej pogody stół jest od początku przygotowany we wnętrzu

  • kawa Gevalia
  • herbata
  • owoce sezonowe                                             
  • ciasta – zamówione przez nasza firme lub dostarczone przez klientów

TORT WESELNY ( dostarczony przez Młodą Parę )

Państwo Młodzi kroją i wydają tort gościom

DRUGIE DANIE CIEPŁE:

  • dzik pieczony podany w całości:

                        przystawki do dzika :

-kapusta duszona

-jabłka pieczone

-sos pieczeniowy

DANIE CIEPŁE – podane po północy :

  • żurek staropolski z jajkiem                             
  • pieczywo

NAPOJE  – soki 1 litr na osobę:

  • sok pomarańczowy                                       
  • sok jabłkowy
  • sok grapefruitowy                                                           
  • woda niegazowana                     

Cena nie obejmuje ceny tortu , ciast i alkoholi.

 

WARIANT 3

Na rozpoczęcie TOAST WESELNY W OGRODZIE

– po przybyciu Pary Młodej  i wszystkich gości:

powitanie Pary Młodej chlebem i solą           – do uzgodnienia

  • toast weselny  -  wino musujące Dorato                 

OBIAD:

Zupa:

  • rosół z  makaronem domowym                    

Drugie danie  - podane półmiskowo

  • pieczeń z szynki w sosie myśliwskim           
  • filet z piersi kurczaka po parysku                   
  • roladki drobiowe z warzywami                       
  • pstrąg z patelni  z migdałami                          
  • ziemniaki puree                
  • ryż z przyprawami 
  • pieczarki z patelni – jako dodatek do fileta po parysku
  • surówka z białej kapusty
  • surówka z marchewki
  • mizeria
  • buraczki

DESER:

  • lody śmietankowe z melonem, sosem cytrynowym i bitą śmietaną    

STÓŁ KAWOWY

  • kawa rozpuszczalna Gevalia
  • herbata
  • owoce sezonowe                        
  • koszyk z arbuza                         
  •  ciasta – zamówione przez nasza firme lub dostarczone przez klientów

DANIA ZIMNE PODANE NA STOŁACH WESELNYCH 

  • półmiski  z pieczeniami                                 

- pasztet z dziczyzny

- pieczeń z karkówki

- boczek faszerowany

  • koreczki bankietowe                                       
  • sos tatarski                                          
  • sos ziołowy                                                   
  • ogórki małosolne                                          
  • ogórki świeże i pomidory świeże         
  • chrzan tarty ze śmietaną                               
  • żurawina                                                       
  • trzy rodzaje pieczywa                                   

DANIA ZIMNE PODANE NA STOLE SZWEDZKIM 

  • roladki naleśnikowe ze szpinakiem i serem feta               
  • roladki naleśnikowe z pomidorami                                  
  • tarta z gruszkami i serem pleśniowym          
  • tarta ze szpinakiem i serem feta                             
  • półmiski  serów     - camembert, gorgonzola, brie, ser wędzony  itp.                                                           
  • sałatka brokułowa z serem feta i migdałami                    
  • sałatka jarzynowa                                                            
  • sałata krucha z pomidorami i mozarellą                          
  • ruloniki z łososia z kremem chrzanowym                        
  • mini placuszki ziemniaczane z łososiem wedzonym        
  • jajka faszerowane pastą jajeczną, dekorowane kawiorem      
  • jajka faszerowane z pastą z tuńczyka                                        
  • sos  czosnkowy
  • sos ziołowy
  • ćwikła z chrzanem
  • chrzan tarty ze śmietaną
  • żurawina
  • ogórki małosolne
  • pieczarki marynowane
  • masło
  • trzy rodzaje pieczywa 

TORT WESELNY ( dostarczony przez Młodą Parę lub zamawiany przez naszą firmę )

GRILLOWANIE W OGRODZIE

Rozpalamy tez ognisko w ogrodzie

Dania z grilla:

  • szaszłyki drobiowe                              
  • szaszłyki warzywne                               
  • krupnioki                                                      
  • ziemniaki opiekane

Danie z ogniska :

  • kiełbasa  toruńska                                         

Dodatki do dań  z grilla i z ogniska:

  • sos czosnkowy
  • sos ziołowy
  • musztarda
  • ketchup
  • ogórki małosolne

Przy stanowisku do grillowania :

  • placuszki ziemniaczane z sosem tzatziki       

DRUGIE DANIE CIEPŁE  :

  • zupa krem z pomidorów z serem feta i bazylią                       

NAPOJE  – soki 1 litr na osobę:

  • sok pomarańczowy                                       
  • sok jabłkowy
  • sok grapefruitowy                                                             
  • woda niegazowana                              

Cena nie obejmuje ceny tortu , ciast oraz alkoholi.

W przypadku niesprzyjającej pogody dania z grilla możemy przygotować na grillu elektrycznym i podać do stołów. Możemy również zaproponować w to miejsce tradycyjne dania ciepłe .

W wariancie 3 zamiast grillowania – w tej samej cenie:

  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurowym                 
  • filet z piersi kurczaka z gorgonzolla i orzechami     
  • ziemniaki opiekane
  • buraczki zasmazane 

Drugie danie ciepłe :

  • barszcz z kołdunami                        

Obsługa wesela – zespół muzyczny lub Dj, osoby fotografujące :

- cena za osobę w przypadku osób z obsługi wesela wynosi 50% ceny za osobę.

Zaprezentowane warianty są naszymi propozycjami i możemy je dalej modyfikować tak by spełniły Państwa  oczekiwania zarówno co do ilości dań jaki wysokości budżetu jaki chcecie Państwo przeznaczyć na ten cel

Cena menu zalezy od ilości gosci, ilosci stołw oraz terminu przyjęcia ( rok ) .Wysyłamy indywidulane oferty po przesłaniu zapytania mailowego na nasz adres.

Oprócz cateringu oferujemy dodatkowo przygotowanie dekoracji stołów, sali i ogrodu, a także wykonanie wizytówek, menu dla gości, planu rozstawienia stołówi itp.