Lista Dań

Zupy

  • Barszcz czysty lub z pasztecikiem
  • Zurek polski z jajkiem
  • Grochówka
  • Chłodnik z jajkiem

Dania Ciepłe

  • Dzik pieczony podany w całości z przystawkami (kapusta duszona, ćwikła z chrzanem, surówka z białej kapusty, jabłka pieczone)
  • Prosie pieczone podane w całości z przystawkami (czerwona kapusta z jabłkiem, ćwikła z chrzanem,)
  • Bigos staropolski ( może być podany w wydrążonych chlebkach)
  • Golonki po bawarsku

Dania z Grilla

  • Karkówka z sosem ziołowo-czosnkowym
  • Szaszłyk drobiowy
  • Pierś kurczaka z sosem bazyliowym
  • Schab w ziołach
  • Żeberka z sosem barbecue
  • Kiełbaski z grilla- biała, wędzona, toruńska, parówki w bekonie
  • Kaszanki i krupnioki
  • Pstrąg
  • Łosoś
  • Warzywa grilowane (mieszanka: kalafior, brokuły, marchew; papryka, cukinia, pieczarki, cebula)
  • Ziemniaki opiekane w przyprawach
  • Ziemniaki opiekane w folii z gęstym sosem tzatiki

Przystawki

  • Kiełbasa sucha wiejska i myśliwska podane na tacach drewnianych
  • Deski serów z owocami
  • Deski z warzywami sezonowymi
  • Deski z pieczeniami i pasztetami (schab, karkówka, łopatka, szynka ze śliwką, boczek faszerowany, pasztet z dziczyzny, rolada z indyka)
  • Jajka faszerowane
  • Kruche babeczki z farszem grzybowym
  • Pomidory faszerowane sałatkami
  • Ziemniaki faszerowane sałatką śledziową
  • Kosze z owocami sezonowymi
  • Smalec wiejski ze skwarkami
  • Kulki serowe w ziołach
  • Śledzie w zalewie, oleju, śmietanie

Sałatki

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka wiejska
  • Sałatka brokułowi z ziarnami słonecznika
  • Sałatka warstwowa
  • Sałatka z fetą
  • Sałatka z sałaty kruchej i pomidorów
  • Sałatka ziemniaczana

Dodatki

  • Ogórki kiszone, "małosolne" i konserwowe
  • Pieczarki marynowane
  • Ćwikła z chrzanem
  • Chrzan
  • Żurawina
  • Borówki w zalewie słodko-kwaśnej
  • Masła smakowe
  • Sosy: czosnkowy, ziołowy, paprykowy, żurawinowy, bazyliowy, barbecue, tatarski, tysiąca wysp)

Ciasta

  • Szarlotka
  • Ciasto drożdżowe z owocami
  • Sernik